Thursday, June 28, 2012

EELLUGU



Hakkasin selle reisiga tegelema juba suvel 2011. Kuna mõte oli tekkinud ja projektide kirjutamise aeg kätte jõudnud, siis kirjutasin juba enne projekti valmis, kui lapsevanematega rääkisin. Muidu poleks pärast seda võimalust enam olnud.

Hooaja algul kutsusin koosolekud kokku ja rääkisin oma mõttest. II rühma tüdrukud olid algul rohkem seda meelt, et nemad lähevad Inglismaale keeleõppele. I rühma tagasiside oli 100 % „jah”. Kui jõudis kätte nõusolekupaberite tagastamise aeg, siis oli II rühma seis selline, et kaasa oli tulemas 11 ja Inglismaale sõidab 3 tüdrukut. Lisaks enda rühmadele kutsusin kampa ka Kristiina „Hiiu Piigadega”. Nendel on käsil viimane aasta koos tantsida ja nad otsustasid sellest teha endale viimase ühise reisi. Grupp koos hakkasin reisi organiseerima. Kuigi aega oli veel palju, oli siiski asju, mis oli vaja juba sügisel joonde ajada. Näiteks oli vaja festivali korraldajatele teada anda meie grupi suurus. Sain sellega natuke venitada, aga mitte palju.

Kui selgus, et meie soovitud bussi (40 kohta) asemel, saame hoopis 50-ne kohalise bussi, siis hakkasid mul mõtted liikuma, et kuna reis on kallis, siis oleks mõttekas tühjad kohad täis panna. Kaalusime õpetaja Kristiina ja Triinuga võimalust pakkuda võimalust 10 tüdrukule III rühmast. Vaatasime erinevatele aspektidele Triinuga otsa ja langetasime oma valiku, kellele me selle võimaluse pakume. Hakkasin kohe helistama, sest nüüd oli juba kiire. Peale mõningast kaalumist sain kõigilt positiivse vastuse. Nüüd oli grupp koos. See oli novembri lõpp.



Niisiis hakkasid reisiks valmistuma:

Tt-stuudio I rühm koosseisus: Kelly, Anette, Marta, Emili, Kristiin, Maris, Merit-Merken, Dana, Marion, Kreete, Maret, Saara, Marii, Emma, ja Karmen.

Tt-stuudio II rühm: Teele, Krislin, Ingrid, Anette, Inger-Liis, Helenid, Marleenid, Elisabeth ja Renita. Õpetaja Tiina kuulus ka siia ridadesse.

Tt-stuudio III rühm: Berenike, Triin-Marleen, Getter, Jaanika, Berit, Ann-Ly, Anabel, Birgit, Annabel P ja Katariin ning õpetaja Triin

Tantsurühm „Hiiu Piigad”: Kaisad, Triin, Mari-Liis, Kaja-Liis, Karin, Maris, Tiiu, Hanna ja õpetaja Kristiina.

Lisajõududeks oli veel Triin, kes lubas meid üles pildistada ja saatjadaamid Evelin ja Anu.

Hakkasin kohe öömaju otsima ja söögikohti valima, kus sõidupäevadel einestada. Pakkusin välja variandi, et reis oleks kuuepäevane. Kaks päeva sõidame, siis on festivalipäev, siis teeks ühe lisaväärtuste päeva ja külastaks mõningaid vaatamisväärsusi Krakovis ja selle lähistel, kuna tegu on imeilusa linnaga. Ja siis sõidaks tagasi ka kaks päeva. See mõte võeti hästi vastu. Festivalikorraldaja organiseeris meile ühe öö hotellis ka juurde, nii et ööbimise mure oli lahendatud.

Valisin välja vaatamisväärsused ja tegin broneeringud. Kõik sujus ilusti. Suuri kirgi küttis hotellitubade jagamine, aga pärast mõningaid läbirääkimisi ja kompromisse, õnnestus toad komplekteerida ja nimekirjad hotellidesse ära saata.

Kui kõik juba paistis joone peal olevat, toidud ostetud ja sõiduks valmis, tuli siiski ette veel muutusi. Nimelt tuli välja, et meile lubatud 50-kohalise bussi asemel antakse hoopis 55-kohaline buss. See oli nädal enne reisi, kui see info minuni jõudis. Mul kohe hakkas mõte tööle. Kuna Harriet tuli I rühma tantsima alles jaanuari kuust, siis pidi tema maha jääma, kuna buss oli selleks ajaks juba komplekteeritud. Nüüd aga oli ju kohti bussis üle. Võtsin kohe kõne Harrieti vanematele ja pakkusin võimaluse välja. Aega otsustamiseks tund. Otsus oli „JAH”. Nüüd hakkasin kohe festivalikohta juurde taotlema ja ka hotelli Kaunases. Kõik sujus ja nii oligi lõpuks bussis I rühm täies koosseisus.

Sõit võis alata!

No comments:

Post a Comment